Kunst en Cultuur KiDZ Reijmerstok

Alle KiDZ activiteiten zijn afgelast, in het voorjaar van 2021 starten we weer graag met onze activiteiten......

Op 1 juni zwaaien de poorten in Reijmerstok weer open voor Kunstexpositie De Poorten van Reijmerstok. Dus tijd voor KiDZ activiteiten! Natuurlijk willen we ook weer jouw kunstwerk aan het grote publiek tonen. Doe je weer met ons mee?

We hebben diverse activiteiten gepland, hiervoor kun je je aanmelden:

Workshop Graffiti

Wanneer:            Zaterdagmiddag 4 april, tijd afhankelijk van aantal deelnemers, duur 75 min

Waar:                  De Puthof (Reijmerstokkerdorpsstraat 130 Reijmerstok)

Wie:                     8-14 jaar

Kosten:                €10,- per kind

Workshop Schilderen op muziek….

Wanneer:            Zaterdag 18 april 14:00 tot 15:00 uur

Waar:                  Gemeenschapshuis A gen Ing Reijmerstok

Wie:                     4-8 jaar

Kosten:                € 5,- per kind

Performance Dierenliedjes….. in samenwerking met De Duvelkes

Wanneer:            Zaterdag 2 mei 15:30 tot 16:15 uur

Waar:                  Gemeenschapshuis A gen Ing Reijmerstok

Wie:                     2-8 jaar (ouders zijn welkom om te blijven, het café ernaast is open ;-))

Kosten:                €2,- per kind

Workshop Aju Paraplu…..

Wanneer:            Zaterdag 9 mei 14:00 uur 15:30 uur

Waar:                  De Puthof (Reijmerstokkerdorpsstraat 130 Reijmerstok)

Wie:                     4-14 jaar

Kosten:                €5,- per kind

Meld je aan voor 25 maart en stuur een mail naar kidz@fanfarereijmerstok.nl en geef hierin het volgende aan:

Naam kind:

Leeftijd kind:

Wil deelnemen aan de workshop(s):

Ik help graag mee als vrijwilliger op:

Het bedrag kan overgemaakt worden nadat we de deelname hebben bevestigd.

Als je je kind opgeeft geef je hiermee ook toestemming dat er foto’s worden gemaakt welke gebruikt worden voor social media.

Denk eraan vol is vol en wie het eerst komt het eerst maalt….

Kunstwerken blijven in ons bezit tot na kunstexpositie de Poorten van Reijmerstok hierna kunnen ze opgehaald worden! Ook op 1 juni zijn er weer vele activiteiten mogelijk voor de KiDZ hierover ontvangen jullie nog meer informatie!

We hopen weer veel kinderen te mogen begroeten!

De kleine lettertjes:

Kunst en Cultuur KiDZ Reijmerstok is een onderdeel van Fanfare St. Franciscus en De Poorten van Reijmerstok.

De organisatie zal alles in het werk stellen om de workshops zo fijn en verantwoord mogelijk te laten verlopen. De organisatie kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld indien er schade ontstaat.

Er worden foto’s en filmpjes gemaakt. Indien u bezwaar heeft tegen gebruikmaking van beeldmateriaal waarop uw kind kan staan, dan dient u dat vooraf en op het aanmeldingsformulier kenbaar te maken.

KiDZ mede mogelijkgemaakt door:

Gemeente Gulpen-Wittem

Heb je een vraag:

Mail naar secretaris@fanfarereijmerstok.nl

Waarom een KiDZ project:

De fanfare heeft zich in 2014 als doel gesteld om de kinderen van Reijmerstok en de omliggende dorpen kennis te laten maken met kunst en cultuur om zo een toekomst te generen voor de vereniging en de evenementen die de fanfare organiseert.

Het spreekwoord met de paplepel ingegoten willen we een nieuwe invulling geven. We willen onder meer de kinderen, de school en de omgeving versterken. Samen zijn en kunnen we meer. Door alle partijen uit de gemeenschap met elkaar te verbinden trachten we draagvlak en steun vanuit de gehele gemeenschap te krijgen om cultuur en tradities in ere te houden.

De kinderen kunst, tradities en cultuur laten proeven, voelen, ruiken, beleven en horen. Zorgen voor een sociaal cultureel emotionele ontwikkeling en dit niet door een eenmalig project maar door een langer commitment aan te gaan.

U zult wellicht denken waarom besteed een fanfare ook aandacht aan beeldende kunst? Als vereniging proberen wij steeds weer evenementen te organiseren om onze hobby het samen maken van muziek te kunnen uitvoeren. Daarom organiseren wij elke twee jaar Kunstexpositie De Poorten van Reijmerstok. Dit evenement valt en staat ook met vrijwilligers. Door kinderen te interesseren in kunst in de breedste zin van het woord creëren wij ook vrijwilligers voor de toekomst. Dus als fanfare trachten we meer te laten beleven dan alleen muziek.